• home
 • video
 • pas verschenen

  CEO Dortmund: "Niet neerleggen bij dominantie van Bayern"

  Watzke: "Duitse clubs moeten zich niet op voorhand neerleggen bij een verlies."

  Joachim Watzke, de CEO van Borussia Dortmund, vindt dat zijn club en de andere Duitse ploegen zich minder moeten neerleggen bij de suprematie van Bayern München. Dortmund volgt in de competitie al op 20 punten van leider Bayern.

  Bayern München walst als een geoliede machine alle tegenstand in de Bundesliga plat. Dat is een doorn in het oog van Joachim Watzke, CEO van Bayerns eerste achtervolger Dortmund.

  "De Duitse ploegen moeten meer geloven in hun kansen en zich niet op voorhand als een onderdaan neerleggen bij een verlies", zegt Watzke. "Ik heb veel respect voor het werk dat Bayern geleverd heeft, maar ik wil me daar niet bij neerleggen."

  De laatste verliesmatch van Bayern in Duitsland dateert al van oktober 2012 en het is ook een van de favorieten om zichzelf als laureaat van de Champions League op te volgen.

  Dat zette Jens Keller, de coach van Schalke 04, er toe aan om al grappend te zeggen dat hij een bus in doel zou parkeren om Bayern het scoren te beletten.

  "Dat soort opmerkingen helpt ons niets vooruit", zegt Watzke. "Coaches moeten zich niet zo weerloos opstellen, want spelers pikken dat op."