• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings en Van der Plaetsen met ambitie naar WK

  Een kleine delegatie van één atleet en drie atletes is naar Polen afgereisd. Daar vindt komend weekend in Sopot het WK indoor atletiek plaats. Op de luchthaven polste Sporza naar de Belgische ambities, te beginnen met Eline Berings.

  "Ik ben er klaar voor, ik heb een goeie winter achter de rug", vertelt Berings (60 meter horden). "Ik heb toegewerkt naar dit kampioenschap en ik verwacht dat het beste nog moet komen. Ik kom met ambitie aan de start."

  "Ik heb elke week 8"0 gelopen, dat is normaal de tijd die nodig is om de finale te halen. Het is een goed vertrekpunt om te weten dat ik dat elke week kan en dat ik geen zotte dingen moet doen om de finale te halen. Ik sta er goed voor en in de finale zien we dan wel."

  "Het wordt een mooie wedstrijd, alles zit heel dicht op elkaar. Zo'n tien vrouwen zitten ongeveer op hetzelfde niveau. Echt druk voel ik niet. Ik heb heel veel zin om te lopen. Ik zit met een gezonde spanning en daar geniet ik van."

  "Het WK indoor is een grote test voor mij. Het indoorseizoen is voor mij net zo belangrijk als het outdoorseizoen. Ik wil presteren in Sopot én in augustus op het EK atletiek in Zürich."

  Van der Plaetsen: "Zo dicht mogelijk bij of op het podium"

  Zevenkamper Thomas Van der Plaetsen heeft momenteel de op één na beste prestatie van het jaar achter zijn naam staan. "Nu sta ik nog tweede, maar Ashton Eaton komt daar zeker nog bij en het valt af te wachten wat de rest doet", zegt Van der Plaetsen.

  "Ik wil zo dicht mogelijk bij het podium eindigen, of op het podium. Mijn prestaties van dit seizoen zijn goed genoeg om daaraan te denken. Als ik dat kan herhalen, zal ik zeker in de buurt zijn. Het wordt zeker een hoogstaande wedstrijd."

  "Ik voel me fris genoeg en ik ben 100 procent klaar om een zevenkamp op niveau af te werken. Ik ben heel content dat ik me gekwalificeerd heb. Het is altijd mooi meegenomen als je kan deelnemen aan een kampioenschap."

  "Het werd ook tijd om me nog eens te bewijzen. Indoor is heel plezant en het ligt me ook. Ik wil graag tonen dat ik vooruitgang gemaakt heb."

  Thiam: "Ik heb niets te verliezen"

  • Nafissatou Thiam (hoogspringen): "Ik wil zo goed mogelijk presteren en mijn record benaderen. Van alle atletes in Sopot heb ik de slechtste prestatie, dus ik heb niets te verliezen. Ik kan alleen maar beter doen. Een finaleplaats wordt moeilijk. Ik heb ook niet specifiek getraind voor het hoogspringen, maar gewoon voor de zevenkamp. Op technisch vlak is het niet alles, maar dat is dan maar zo."
    
  • Sara Aerts (60 meter horden): "Mijn doel is om zeker de halve finales te lopen. Daarin wil ik alles geven en mezelf verrassen. Mijn winter was goed. In februari sukkelde ik even met kleine blessures, maar nu ben ik fit en zie ik het volledig zitten. Ik kan nog een stuk beter dan vorig jaar, zeker nu ik me volledig focus op de hordes. Mijn hoofddoel dit seizoen is blessurevrij blijven."