• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Misschien speelt Hazard 20 minuten"

  Marc Wilmots spaart Eden Hazard tegen Ivoorkust.

  Eden Hazard zal morgen tegen Ivoorkust niet starten en wellicht ook geen hele helft in actie komen. "Het was al langer mijn bedoeling om Eden wat te sparen", zegt bondscoach Marc Wilmots. Hazard zelf geeft toe dat hij de vermoeidheid begint te voelen.

  "Eden Hazard heeft rust nodig", zei Chelsea-coach José Mourinho afgelopen weekend over zijn sterspeler. "Maar ik kan hem die niet geven, want wij hebben hem nodig. Het zou goed zijn als zijn bondscoach hem woensdag niet laat spelen."

  Die bondscoach is wel degelijk van plan om Hazard tegen Ivoorkust te laten rusten. "Maar het was al langer mijn bedoeling om Eden wat te sparen", zegt Marc Wilmots. "Hij heeft al zo veel matchen op de teller staan en moet nu wat uitrusten. Het kan wel dat hij 20 minuutjes in actie komt."

  Hazard zelf geeft toe dat hij de vermoeidheid begint te voelen. "In de tweede helft tegen Fulham (1-3-zege zaterdag, red) ging het, maar in de eerste helft voelde ik dat het niet zo goed liep", zei Hazard in de microfoons van de verzamelde Belgische pers.

  "Ik stapel de wedstrijden op. Maar ik heb altijd gezegd dat ik alleen maar beter kan worden door veel te spelen. En dus ga ik ook niet klagen. Ik weet niet hoeveel minuten ik zal spelen tegen Ivoorkust, maar ik denk niet dat ik zal starten. We zien wel."