• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Najar is de ontdekking van het seizoen"

  "Naast Najar zet je toch best een meer defensieve speler."

  Voor Extra Time-analist Peter Vandenbempt is Andy Najar zo langzaamaan de ontdekking van het voetbalseizoen aan het worden. De Hondurees was de beste Anderlecht-speler tegen Racing Genk en kreeg tijdens de uitzending vooral lof voor zijn veelzijdigheid.

  "Najar heeft een zeer uitgebreid arsenaal aan kwaliteiten", zei Vandenbempt over de 20-jarige Hondurees. "En hij is inzetbaar op vele posities. Voor de rust speelde hij tegen Racing Genk aan de buitenkant, na de rust liep hij centraal op het middenveld."

  "Hij recupereert nu ook veel ballen. Dat was in het begin nog wel anders. Hij heeft veel diepgang en voetbalt ook altijd vooruit. Daarnaast heeft hij een goeie dribbel en kan hij een actie maken."

  "Daarom vind ik hem toch een beetje de ontdekking van het seizoen. Bij het tweede doelpunt van Anderlecht vond ik zijn actie briljant."

  "Ik vond Najar ook de beste speler op het veld", vulde Marc Degryse aan. "Ook tegen Club Brugge vond ik hem al goed spelen. Zijn grote voordeel als controlerende middenvelder is dat hij goed ondersteuning biedt aan de offensieve spelers voor hem."

  "Hij zoekt altijd een voetballende oplossing en zijn loopvermogen is goed. Op dit moment is hij de enige bij Anderlecht die met zelfvertrouwen speelt."

  "Maar de vraag is nu hoe Anderlecht zijn middenveld de volgende keer gaat zetten", zei Vandenbempt. "Laat Najar nu maar staan als centrale middenvelder. Naast Najar moet je dan toch best een iets meer defensieve speler zetten. Dus niet Gillet. Meer een speler zoals Kouyaté of Mbemba."