• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Begrijp niet waarom Bergen onderaan staat"

  Bergen klopte vorige zaterdag Oostende met 3-0 en pakte zowaar zes op zes. De rode lantaarn kan Play-off III niet meer vermijden, maar lijkt wel net op tijd weer te draaien. In Extra Time had Peter Vandenbempt het over Tim Matthys, een van de hoofdrolspelers in de wedergeboorte van Bergen.

  Tim Matthys was zaterdag andermaal van goudwaarde voor Bergen. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de zege van de Waalse club. "Hij is wat in de vergetelheid geraakt", vertelde Peter Vandenbempt in Extra Time.

  "Hij levert met Bergen een harde strijd om te overleven. Vorig jaar was hij al uitstekend met heel veel assists en dit jaar heeft hij het scorend vermogen teruggevonden van zijn gouden jaren bij Zulte Waregem. Hij doet het op zijn dertigste prima."

  "In de winterstop kreeg hij de kans om te vertrekken. Er waren mogelijkheden, maar hij heeft gezegd: "Ik blijf bij Bergen en doe er alles aan om de club in eerste klasse te houden."", zegt Vandenbempt. "Hij heeft een clausule in zijn contract dat hij wel niet mee hoeft te zakken naar tweede klasse, maar dat zie je er niet aan."

  "Dat is zo bij de hele ploeg", voegt Filip Joos toe. "Het lijkt bijna toneel. Maar ze zijn blij en voetballen voor hun plezier."

  "Bergen kan zoals Cercle vorig jaar doen"

  Ondanks de betere periode is Bergen al veroordeeld tot Play-off III. Toch is het volgens Peter Vandenbempt geen toeval dat Bergen eindelijk resultaten haalt. "Ik heb het al in oktober gezegd, maar ik begrijp niet dat die ploeg helemaal onderaan in het klassement staat."

  "Het is geen elftal dat achtste kan worden, maar wel rond de twaalfde plaats kan eindigen. Ze zitten nu in de flow, terwijl het bij OH Leuven naar beneden gaat. Elke tegenstander heeft problemen met Bergen."

  "Coach Janevski (foto) heeft zijn organisatie op punt gezet en jongens zoals Matthys kunnen het verschil maken. Ze zijn niet dood en zouden wel eens kunnen doen wat Cercle Brugge vorig jaar heeft gedaan."

  Cercle won vorig jaar Play-off III tegen Beerschot en overleefde nadien de eindronde tegen de tweedeklassers, waardoor het in de hoogste divisie kon blijven.