• home
 • video
 • pas verschenen

  Toppaard Ludo Philippaerts is weer fit

  Ludo Philippaerts en Challenge van den Begijnakker in actie.

  Na een gedwongen inactiviteit van meer dan zes maanden is Ludo Philippaerts (50) klaar voor zijn wederoptreden. Zijn paard Challenge van de Begijnakker is verlost van een oogblessure.

  Challenge van de Begijnakker liep de oogblessure vorig jaar tijdens het EK op.

  "Sinds half december staat Challenge opnieuw bij ons thuis op stal", zegt Ludo Philippaerts. "Na een korte gewenningsperiode hebben we stapsgewijs de trainingsintensiteit opgevoerd. Zowel Challenge als ik zijn er nu klaar voor."

  "Even, heel even, was er twijfel of ik nog ooit op een paard zou kruipen, maar uiteindelijk is alles goed gekomen. De band tussen ruiter en paard is zo hecht dat wanneer je paard geblesseerd is de ruiter dat eigenlijk ook is."

  "Vorige week hebben we stevig getraind en ik was verbaasd over de gretigheid. Zowel bij Challenge als bij mezelf. Samen gaan we nu voor drie weken naar Spanje om ons voor te bereiden op het buitenseizoen. Ik kijk er geweldig naar uit."