• home
 • video
 • pas verschenen

  Puyol verlaat Barcelona aan het einde van het seizoen

  De 35-jarige verdediger verlaat de club van zijn leven.

  Carles Puyol verlaat FC Barcelona aan het einde van het seizoen. De 35-jarige Spanjaard was meer dan tien jaar kapitein bij de club, maar werd de laatste tijd geplaagd door blessures. De verdediger verlaat de club waar hij al heel zijn leven voetbalde.

  Door aanhoudend blessureleed zat Carles Puyol de voorbije jaren vaker bij de dokter of op de bank dan hem lief is. De verdediger trekt daarom zijn conclusies.

  "Mijn blessures zijn ernstiger dan ik had verwacht. Ik slaag er maar niet in mijn oude niveau terug te vinden", zegt Puyol, die zijn contract, dat nog twee jaar liep, inkort.

  "Ik weet niet wat ik na 30 juni zal doen, maar ik zal sowieso rust nemen. Door die blessures heb ik vier jaar zonder ook maar één vakantie gehad. We zullen wel zien."

  "Het is nog niet afgelopen vandaag. Ik zal er de komende drie maanden alles aan doen opdat Barcelona zijn doelen kan bereiken. Ik zal het niet lichtzinnig opnemen", zegt Puyol, die altijd bekendstond om zijn strijdershart.

  Cesc Fabregas ziet zijn ploegmaat met lede ogen vertrekken. "Als je hem elke dag ziet trainen, zou je denken dat hij 18 jaar is! Het is pijnlijk als een goeie vriend zo'n beslissing neemt. Het is ook een moedige beslissing. Voor mij blijft hij een eeuwige aanvoerder."

  Goedgevulde prijzenkast

  Puyol, geboren en getogen in Catalonië, belandde als 17-jarige knaap in de jeugdopleiding van Barça. Zijn debuut in het eerste elftal kwam er in 1999.

  De verdediger met de opvallende haardos groeide uit tot een rots in de blauw-rode branding. Na het afscheid van Luis Enrique in 2004 kreeg Puyol de aanvoerdersband.

  Het palmares dat Puyol met Barcelona bij mekaar voetbalde, is indrukwekkend. Hij veroverde maar liefst 21 trofeeën, waaronder 6 titels, 2 bekers en 3 keer de Champions League. Ook met Spanje kende hij succes met winst op het EK 2008 en het WK 2010.