• home
 • video
 • pas verschenen

  Marcel Kittel start niet in Milaan-Sanremo

  Kittel won dit jaar al drie ritten in de Ronde van Dubai.

  De Duitse sprinter Marcel Kittel komt niet aan de start van Milaan-Sanremo op 23 maart. Zijn ploeg Giant-Shimano zet alles op zijn landgenoot John Degenkolb. De ploeg van Kittel volgt dus niet het voorbeeld van Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick Step.

  "Kittel zal er niet bij zijn", zegt Giant-Shimano op de website van cyclingnews. "Degenkolb is onze leider. We voeren geen wijzigingen aan onze opstelling door."

  Eerder beslisten Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick Step wel om hun beslissing te herzien om hun beste sprinters, respectievelijk André Greipel en Mark Cavendish, niet mee te nemen naar Milaan-Sanremo.

  Dat gebeurde nadat de organisatie van Milaan-Sanremo vorige week liet weten dat de extra helling op het parcours, de Pompeiana, wordt geschrapt omdat het wegdek in de afdaling er te gevaarlijk bij ligt.