• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Willen ons bewijzen voor de trainer"

  Kompany nam de tijd om op de foto gaan.

  Vincent Kompany kijkt uit naar de oefeninterland tegen Ivoorkust. De aanvoerder zegt dat de vorige twee nederlagen zijn verwerkt. "Soms is verliezen niet slecht. Als dat gebeurt zonder consequenties, is dat een geluk. Tegen het WK zal de groep super scherp staan."

  Voor Kompany is de oefeninterland tegen Ivoorkust een voorbereiding op het WK. "De echte voorbereiding moet nog beginnen, maar we moeten proberen als ploeg nog beter te worden. Vandaag is ons doel om het spel te verbeteren en tegen het WK te voelen dat we er echt klaar voor zijn."

  Kompany was er in de verloren oefeninterlands tegen Japan en Colombia niet bij. De ontgoocheling van die wedstrijden lijkt alvast weg. "We hebben daaruit geleerd. Als ik het vandaag bekijk, heb ik het gevoel dat iedereen opnieuw er tegenaan wil gaan."

  Kompany relativeert het belang van een oefenwedstrijd, maar is wel gemotiveerd. "Ik denk dat veel ploegen kampioen spelen zonder in de voorbereiding een wedstrijd te hebben gewonnen. De voorbereiding staat los van de competitie. Maar we willen ons bewijzen voor de trainer en daar is dit een kans voor."

  Dries Mertens zei dat de nederlagen nodig waren om de voeten weer op de grond te zetten. "Soms is verliezen niet slecht. Als dat gebeurt zonder consequenties, is dat een geluk. Er was zeker sprake van euforie, omdat we ons hadden gekwalificeerd na tien jaar. Dat is begrijpelijk", vertelt Kompany.

  "De wedstrijden tegen Japan en Colombia heb ik op tv gevolgd. Maar zo slecht was het niet. Het kon beter natuurlijk, maar ik kan je verzekeren dat de ploeg super scherp zal staan, als het WK eraan komt."

  "Kwartfinale op het WK? Ik wil prijzen pakken"

  Wilmots wil vooral jongens meenemen die de kwalificatie hebben afgedwongen. "De trainer moet zijn keuzes maken. Wij moeten het werk op het veld doen", zegt Kompany.

  "Hij moet keuzes maken en dat is de moeilijkheid van een bondscoach. Als speler moeten we dat aanvaarden. Dus wat zijn beslissing ook is, ik sta daar 100 procent achter. "

  Op de vraag of Kompany zijn vier prijzen met Manchester City wil wisselen voor een kwartfinale of halve finale op het WK, is de aanvoerder duidelijk.

  "Kwart- of halve finales? Nee dan wil ik prijzen pakken. Prijzen, daar gaat het om in voetbal. Als je had gezegd voor een wereldtitel dan wil ik ze allemaal omruilen. Halve finale is mooi, maar er is maar één winnaar en al de rest zijn verliezers."

  "Ivoorkust sterkste Afrikaanse land"

  Tot slot blikte Kompany vooruit op de wedstrijd tegen Ivoorkust. Nog nooit speelden beide landen tegen elkaar. "Het is waarschijnlijk het sterkste land van het Afrikaanse continent. We spelen weinig tegen hen, omdat we er vorige eindrondes niet bij waren. Het is interessant om te zien hoe dat soort ploegen in elkaar steken, maar nu is het vooral leren zonder veel consequenties."