• home
 • video
 • pas verschenen

  Gewezen olympisch kampioen Tuitert stopt met schaatsen

  Mark Tuitert in actie op de Winterspelen in Vancouver in 2010.

  De Nederlandse schaatser Mark Tuitert heeft beslist een punt te zetten achter zijn carrière. De olympische kampioen op de 1.500 meter in 2010 in Vancouver heeft het gevoel alles uit zijn carrière te hebben gehaald. "Ik kan met opgeheven hoofd afscheid nemen."

  "Natuurlijk zou ik het liefst voor altijd de fysieke en mentale kracht houden om als een jonge god over de ijsbaan te vliegen", zegt Tuitert. "Maar alles heeft zijn tijd en is daardoor eindig."

  "Maar goed ook. Het maakt dat je alles geeft en leeft voor de momenten die je gegeven zijn. Ik heb voor mijn gevoel alles gegeven in al die jaren en nergens iets laten liggen en heb dus ook nergens spijt van. Ik kan met opgeheven hoofd afscheid nemen en dit gegeven vervult mij met trots."

  Tuitert probeerde vorige maand tijdens de Winterspelen in Sotsji zijn olympische titel te verdedigen. Maar dat mislukte. Hij moest genoegen nemen met de vijfde plaats op de 1.500 meter. De winst was voor Brodka, die nipt Verweij (kleine foto) voorbleef.

  Na het toernooi sprak Tuitert al zijn twijfels uit over het vervolg van zijn schaatsloopbaan en nu is het verdict gevallen.