• home
 • video
 • pas verschenen

  Final Four basketbalbeker komt naar de Heizel

  De Final Four verhuist van Antwerpen naar Brussel.

  Tussen 19 en 21 april wordt de Final Four van de Beker van België basketbal voor de eerste keer op de Heizel georganiseerd. Ook de naam is veranderd naar "The Base Cup". Tot vorig jaar ging het evenement nog in Antwerpen door.

  Paleis 12 op de Heizel in Brussel wordt het decor van de Final Four in de Beker van België. Die vindt plaats tussen 19 en 21 april.

  Het evenement werd vandaag voorgesteld aan het Atomium.

  De Final Four verhuist dus van Antwerpen naar Brussel en krijgt met "The Base Cup" ook een nieuwe naam. "Alles was goed georganiseerd in Antwerpen, maar hier willen we verder groeien en een andere markt zoeken voor het Belgische basketbal", zegt Duke Tshomba van de vzw SEYA, die mee instaat voor de organisatie.

  Alain Courtois, schepen van Sport in Brussel, is verheugd. "Wij willen in Brussel alle finales van gelijk welke sport organiseren. Daarom is de komst van het basketbal belangrijk."