• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Simons wordt jonger met de dag"

  "Simons verdient een pluim"

  Afgelopen weekend waren alle ogen gericht op de topper tussen Club Brugge en Standard. Ook de analisten van Extra Time hadden de wedstrijd bekeken. Over de "man van de match" waren ze het snel eens: Timmy Simons.

  "Simons wordt precies jonger met de dag en gaat steeds beter spelen", opende Degryse het gesprek. "Hij was top tegen Standard. De voorbije weken is hij belangrijk geweest voor de vorm van Club Brugge. Hij heeft daar natuurlijk de nodige ervaring voor."

  "Hij sprong zijn centrale verdedigers goed bij en wat ook opviel, was zijn loopvermogen. Sinds hij zijn beste vorm heeft gevonden heeft Club 15 op 15 behaald."

  "De drie middenvelders, Simons, Vadis en Jørgensen, vond ik de beste spelers op het veld. Bij Standard was De Sart aan het zwemmen en presteerde Vainqueur niet op zijn beste niveau."

  "Nu de ploeg draait, draait Simons mee en kan hij heel goed zijn", zei Peter Vandenbempt. "Als de ploeg niet draait dan is Simons niet de speler die een ploeg naar een hoger niveau tilt. Dat was vroeger ook zo. Als Club Brugge speelt zoals op Anderlecht, dan verdrinkt Simons mee."

  "In de periode dat Club punten verloor tegen Lierse, Waasland-Beveren en Charleroi vond ik Simons een stuk minder goed spelen", zei Degryse. "Dat mag je hem dan ook wel aanrekenen als oudste speler en leider van de groep. Maar op dit moment verdient hij een pluim."