• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Er zal het een en ander veranderen"

  Albert: "Het is niet zo dat ik Sven Nys heb gekopieerd."

  2013-2014 was een seizoen om snel te vergeten voor Niels Albert. Daarom wordt er bijgestuurd. "Je moet niet alleen fysiek, maar ook mentaal top zijn", licht Albert al een klein tipje van de sluier. "Maar over de rest communiceren we nog niet naar de buitenwereld."

  Er is al heel wat inkt gevloeid over het seizoen van Niels Albert. Op zijn eigen website trekt de veldrijder er zelf een laatste streep onder, voor hij op vakantie trekt naar de Dominicaanse Republiek.

  "Ik kan en mag niet tevreden zijn over mijn winter", schrijft Albert. "Ik pakte een paar mooie overwinningen, maar dat ik geen trui of regelmatigheidscriterium won, steekt toch een beetje. Ik wil volgend jaar weer overal meedoen voor de zege."

  "Met het oog op volgend seizoen moet en zal er het een en ander veranderen. We hebben er intern al veel over gepraat, maar naar de buitenwereld toe is het nog te vroeg om over te communiceren."

  Sven Nys wijt het slechte seizoen van Niels Albert aan het feit dat hij hem probeerde te kopiëren. "Mijn respect voor Sven is groot, maar ik stippel mijn eigen weg uit", zegt Albert. "Vreemd dat Sven denkt dat ik hem kopieer."

  Waar de BKCP-renner wel werk van maakt, is het mentale aspect. "Je moet niet alleen fysiek, maar ook mentaal top zijn. Dat is de voorbije maanden misschien niet altijd het geval geweest."

  "In Middelkerke liep het voor geen meter, terwijl ik een week later vloog in Oostmalle. En dat terwijl ik niet speciaal had bijgetraind. Dat bewijst hoe belangrijk het mentale aspect is."