• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ivoorkust teert op helden van voorbije 10 jaar"

  Saintfiet: "Drogba heeft nog niet kunnen overtuigen op grote toernooien."

  Barry Boubacar Copa, Didier Drogba en de broers Touré kent u. Maar hoe sterk is de nationale ploeg van Ivoorkust? Tom Saintfiet schat het team niet al te hoog in. "Ivoorkust is zeker niet het beste team van Afrika", weet de Afrika-kenner.

  Tom Saintfiet (foto), trainer van derdeklasser Turnhout, heeft vijf jaar in Afrika gewerkt. Hij was bondscoach van onder meer Namibië, Zimbabwe en Ethiopië.

  "De laatste jaren is Ivoorkust zeker niet het sterkste land van Afrika", vertelt hij. "Aan de ene kant hebben de Ivorianen veel ervaring in de ploeg, maar aan de andere kant mist het team ook heel wat jong en dynamisch talent."

  "De huidige generatie gaat al meer dan tien jaar mee. De opleiding in Ivoorkust is wat stilgevallen, ze teren nu vooral op hun helden van de voorbije tien jaar."

  "Leuke oefenwedstrijd, geen graadmeter"

  "In de aanval heeft Ivoorkust grote namen rondlopen, maar voor hun land hebben de sterren nooit denderend gespeeld", weet Tom Saintfiet.

  "Een speler als Drogba heeft nooit kunnen overtuigen in Afrika of op grote toernooien. Het zou me verbazen als het nu wel lukt in Brazilië."

  "Ik geloof niet dat Ivoorkust zal verrassen. Samen met Kameroen zitten ze in een mindere periode. Het is regerend Afrikaans kampioen Nigeria dat de sterkste selectie heeft: een mix van jong geweld en ervaren internationals die in Europa voetballen."

  "Ik vermoed dat Ivoorkust het komende WK na de eerste ronde naar huis mag. Voor België wordt het een leuke oefenwedstrijd, maar geen echte graadmeter om te zien hoe sterk we internationaal zijn."

  Japan, Colombia en Griekenland

  Op de WK-eindronde komt Ivoorkust uit in groep C. Tegenstanders in Brazilië zijn Japan (14 juni), Colombia (19 juni) en Griekenland (24 juni).