• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Doet deugd om elkaar terug te zien"

  Marc Wilmots is blij dat hij zijn spelers terugziet.

  0 / 0

  Marc Wilmots is blij dat hij zijn spelers terugziet.

  De Rode Duivels hebben een eerste keer getraind voor de oefeninterland van woensdag tegen Ivoorkust. Dat enkele internationals bij hun clubs nog altijd niet veel spelen, deert bondscoach Wilmots niet. "In de vijf weken voor het WK kunnen we iedereen fit krijgen."

  Bondscoach Marc Wilmots zag voor het eerst sinds de oefeninterlands tegen Colombia en Japan zijn internationals terug op een oefenveld. Elf van de 23 internationals trainden voluit.

  Daniel Van Buyten, Toby Alderweireld, Nicolas Lombaerts, Kevin Mirallas, Romelu Lukaku, Nacer Chadli, Axel Witsel, Marouane Fellaini en de doelmannen Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels werkten zich ongeveer een uur in het zweet.

  Na de opwarming speelden ze wedstrijdjes van vijf tegen vijf. Radja Nainggolan (foto) en Sébastien Pocognoli liepen een kwartiertje rondjes en gingen dan naar binnen. De anderen bleven binnen voor recuperatie-oefeningen.

  "We hebben maar twee dagen, veel tijd is dat niet. Het doet in ieder geval deugd dat we elkaar terugzien", zei bondscoach Marc Wilmots, die eraan toevoegde dat er geen geblesseerden zijn.

  Wilmots: "Ivoorkust kan ook de halve finales halen"

  Sabri Lamouchi, de Frans-Tunesische bondscoach van Ivoorkust, had eerder vandaag gezegd dat de Rode Duivels de halve finales van het WK kunnen halen. (zie "Lees ook") Wilmots kaatst de bal terug. "Ik ken Sabri tamelijk goed en ben van mening dat ook Ivoorkust de halve finales op het WK kan halen", zegt hij.

  Ivoorkust zit op het WK in groep C met Colombia, Griekenland en Japan. "De selectie van de Ivorianen is ook niet min: Gervinho, Didier Drogba, Yaya Touré, noem maar op. Dat zijn allemaal spelers om u tegen te zeggen en bovendien vormen ze een heel goed team."

  De Rode Duivels verloren hun laatste twee oefeninterlands, thuis tegen Colombia (0-2) en Japan (2-3). Veel belang hechtte Wilmots niet aan die nederlagen. Is het resultaat tegen Ivoorkust al belangrijker?

  "Een zege is altijd goed voor het vertrouwen. We mogen echter niet vergeten dat we vroeger de kampioenen van de oefenduels waren, terwijl we er nu altijd stonden in onze kwalificatiewedstrijden. Dat is het verschil."

  "Geen zorgen om weinig speelminuten"

  Wilmots maakt zich nog geen zorgen over het gebrek aan speelminuten van sommige internationals bij hun clubs. "Ik geef toe: als we nu een kwalificatie-interland zouden spelen, dan zou ik aan bepaalde spelers twijfelen", zegt de bondscoach.

  "Maar we mogen niet vergeten dat we straks een aanloop van ruim vijf weken naar het WK hebben. We zijn begin maart. Wie weet wat er nog tussen dit en half mei gebeurt? Uiteraard gaan we met enkele spelers persoonlijke programma's uitwerken. Met een goede WK-voorbereiding hopen we iedereen zo fit mogelijk te krijgen."

  De training van vandaag in beeld: