• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Hebben goeie dingen laten zien"

  "Na het openingsdoelpunt kropen we achteruit."

  Anderlecht won gisteren al bij al makkelijk van een inspiratieloos Racing Genk. Coach John van den Brom was opgelucht met de overwinning van zijn team. "We hadden het moeilijk met Genk."

  "Ik heb vrijdag op de persconferentie verteld dat het belangrijk is om in deze situatie wedstrijden te winnen. Zowel Anderlecht als Genk heeft het moeilijk", zegt Van den Brom.

  "Willen we in de race blijven voor de titel, moet je wedstrijden winnen. Dat hebben we gedaan en dat is het positiefste. We hadden het moeilijk met Genk, maar we hebben ook goeie dingen laten zien."

  "Het was een wedstrijd die op het middenveld gespeeld werd. Als wij de bal hadden op het middenveld, hadden we vrije mensen. Dat gold ook voor Genk. Beide ploegen creëerden weinig kansen. Het enige dat wij beter hebben gedaan, is onze kansen afmaken."

  "Na het doelpunt van Mitrovic viel een last van de ploeg, maar kwam er ook weer verkramping in het spel, waardoor we achteruitliepen. Dan weet je dat het nog gevaarlijk kan worden, door de lengte die Genk heeft. Gelukkig is dat niet gebeurd. We hebben in dat opzicht goed verdedigd."

  "Het is lekker dat je de 0 houdt en dat je uiteindelijk de bevrijdende 2-0 scoort. Dat is positief voor ons gevoel."

  Nuytinck: "Hadden deze overwinning nodig"

  "Het was een belangrijke wedstrijd. Als we wonnen, konden we Genk nog wat verder zetten. We hadden deze overwinning echt nodig. We wilden 9 punten in de resterende matchen halen en deze overwinning is een goed begin."

  "We speelden niet super goed, maar iedereen moet weten dat we in een moeilijke periode zitten. We hebben het de laatste weken niet goed gedaan, maar om uit die negatieve spiraal te komen, moeten we wedstrijden winnen en dat hebben we gedaan."

  Praet: "Alles is weer mogelijk"

  "We speelden niet onze beste match, maar het is belangrijk dat we de drie punten pakten. In de eerste helft konden we moeilijk kansen afdwingen, enkel een paar op de counter", zegt Praet.

  "In de tweede helft hebben we twintig minuten gedrukt en viel het doelpunt dan toch. Daarna trokken we iets te ver naar achteren, waardoor Genk weer in de wedstrijd kwam. Maar uiteindelijk deed het deugd dat we die tweede goal maakten."

  "Het is goed dat Club Brugge won van Standard. Alles is weer mogelijk. Dat komt door het systeem van de play-offs, dat het spannend zal maken."