• home
 • video
 • pas verschenen

  Nwankwo Kanu laat aan zijn hart sleutelen

  Met Nigeria werd Kanu in 1996 olympisch kampioen.

  Voormalig Nigeriaans international Nwankwo Kanu heeft een hartoperatie ondergaan. Het gaat om een corrigerende ingreep. Bij de nu 37-jarige Kanu, die schitterde bij onder andere Ajax en Inter, werd op zijn 20e al een ernstige hartstoornis ontdekt. Toen was een openhartoperatie nodig.

  Kanu heeft zelf een stichting tegen hartproblemen, de Kanu Heart Foundation. Die richtte hij op nadat er op zijn twintigste bij medische tests voor een transfer een ernstige hartstoornis bij hem werd vastgesteld. Hij onderging toen zelfs een openhartoperatie.

  De woordvoerder van die stichting bevestigt nu dat Kanu een corrigerende ingreep aan het hart heeft ondergaan. Meer details worden momenteel nog niet vrijgegeven. 

  Kanu schitterde onder andere in het shirt van Ajax. Daar won hij de Champions League en drie titels. Het leverde hem een transfer naar Inter Milaan op. Later trok hij naar de Premier League.

  Met de Nigeriaanse nationale ploeg, waar hij onder meer aanvoerder was, werd "de kraanvogel" in 1996 olympisch kampioen.