• home
 • video
 • pas verschenen

  Mark Cavendish rijdt dan toch Milaan-Sanremo

  Cavendish won dit seizoen al één keer, in de Ronde van de Algarve.

  Na André Greipel zal nu ook Mark Cavendish aan de start staan van Milaan-Sanremo. De Britse spurter had eerst geoordeeld dat het parcours te zwaar was, maar komt nu op zijn beslissing terug omdat de organisatie de Pompeiana uit het parcours geschrapt heeft.

  Mark Cavendish was in 2009 de beste in Milaan-Sanremo. Een nieuwe overwinning in de Italiaanse klassieker zat er dit seizoen naar eigen zeggen niet in, omdat de organisatie het parcours zwaarder had gemaakt met de invoering van een extra helling, de Pompeiana.

  Maar vrijdag liet de wedstrijdorganisatie weten dat de beklimming toch niet in het parcours zal zitten. Hierdoor zal Cavendish toch aan de start komen, bevestigt ploegmanager Patrick Lefevere aan Cyclingnews.com. "Hij is onze sprinter, maar we zullen onze tactiek pas daags voor de wedstrijd uitstippelen en niet enkele weken voordien", zegt Lefevere.

  Met Tom Boonen en Mark Cavendish lijkt Omega Pharma-Quick Step dus over twee stevige troefkaarten te beschikken voor Milaan-Sanremo. "Tom heeft een uitstekende vorm te pakken en ik ben ook blij dat Mark al heeft kunnen winnen (een etappe in de Ronde van de Algarve, red)."

  "Mark zal de Tirreno-Adriatico rijden. We hopen het daar goed te doen en hij zal er niet als helper voor de andere renners meedoen." Acht Lefevere Cavendish in staat om te winnen in Sanremo? "Dat denk ik wel. In Dubai kon hij al winnen, maar het ontbrak hem aan geluk. Hij heeft wel gewonnen in de Algarve en ik ben ervan overtuigd dat hij met een goeie vorm uit de Tirreno zal komen."