• home
 • video
 • pas verschenen

  Jovanovic: "Voorzitter kwam met tranen in de ogen naar me toe"

  Het is een blij weerzien tussen Jovanovic en Roger Vanden Stock.

  Milan Jovanovic was afgelopen weekend weer in België en gaf de aftrap van Anderlecht-Genk. Jovanovic kreeg alle handen op elkaar in het Astridpark. Zowel het bestuur als de supporters toonden hun respect voor Jovanovic en daar was de emotionele Serviër zichtbaar dankbaar om.

  "De emoties die bij me opkwamen toen het publiek mijn naam scandeerde, waren enorm", zegt Jovanovic in Het Laatste Nieuws. "Ik ben echt fier."

  "Toen de voorzitter in de middencirkel naar mij kwam, had hij de tranen in de ogen. Hij zei me: "De deur van Anderlecht zal altijd open staan, Milan". Dat gaf zo een geweldig gevoel."

  "Echt de manier waarop ik hier op Anderlecht de voorbije twee dagen ontvangen ben, door de voorzitter, door Herman Van Holsbeeck, maar ook door de coaches en spelers, dat vergeet ik nooit meer."

  "De druk ligt bij de concurrentie"

  Vrijdag volgde Jovanovic de wedstrijd van KV Mechelen tegen Lokeren. Zaterdag bezocht hij een training van Anderlecht en zondag gaf hij de aftrap van de wedstrijd tegen Racing Genk.

  "Anderlecht had het de eerste helft moeilijk", zag Jovanovic. "Na de rust zagen we een agressiever Anderlecht en met de inbreng van Vargas ook een offensiever paars-wit. De inbreng van Vargas heeft de wedstrijd doen kantelen."

  Ook uitblinker Najar en landgenoot Mitrovic zijn Jovanovic opgevallen. "Mijn landgenoot is een echte killer. De fans hebben nog niet alles van hem gezien. Hij kan nog beter, maar ik vond het toch knap hoe hij kalm bleef in een een-tegen-eensituatie met die boomlange doelman."

  De immer goedlachse Jovanovic blijft ook positief over de titelkansen van Anderlecht. "Voor Standard en Club Brugge is de titel een must. Zij moeten er al lang op te wachten. Voor Anderlecht is dit een overgangsjaar en moet het niet. De druk ligt bij de concurrentie."