• home
 • video
 • pas verschenen

  Geraerts: "We hebben nog een waterkans"

  "Zaterdag moeten we met de steun van het publiek Anderlecht kloppen."

  Oud-Heverlee Leuven speelde afgelopen weekend 0-0 op het veld van Lierse en ziet de kloof met Waasland-Beveren niet verkleind. Karel Geraerts beseft dat het moeilijk wordt om Play-off III te vermijden, maar is strijdvaardig. "De spirit is teruggekeerd in de ploeg."

  "We hadden de intentie om te winnen. Dat hebben we ook getoond in het eerste halfuur. We deden heel goed mee. Spijtig genoeg krijgen we dan twee rode kaarten in korte tijd. Als je 60 minuten met negen man speelt, moet je achteraf tevreden zijn met een punt", vertelt Geraerts.

  OHL speelde in de beginfase goed mee, maar moest dus vroeg voort met negen man. "Het is heel spijtig, want het zat goed in elkaar. Je weet dat je moet winnen en je hoopt dat alles een beetje meezit, maar ineens krijg je dan twee keer rood."

  "Maar we hebben daar goed op gereageerd en als ploeg getoond dat we niet dood zijn. Ivan Leko heeft gezien wat hij wou zien: een gretige ploeg met spelers die mekaar hielpen en bij momenten goed voetbalden."

  "Ik vond dat Kostovski zich breed maakte"

  Wat vond Geraerts eigenlijk van de twee rode kaarten? "Misschien moet Ngolok met zijn tweede gele kaart er niet zo stevig ingaan, maar dat is zijn speelstijl. Dat kan je hem niet kwalijk nemen. Ik vond dat Kostovski zich bij zijn rode kaart breed maakte, maar ik moet de beelden nog eens zien."

  De kloof met Waasland-Beveren blijft vijf punten. Met nog twee speeldagen in de reguliere competitie wordt het moeilijk om Play-off III te ontlopen. "We hebben nog een waterkans. We hebben 6 op 6 nodig. Zaterdag moeten we met de steun van het publiek Anderlecht kloppen, willen we die waterkans behouden. De spirit zit alvast weer in het team. Dat heeft Leko opnieuw in de groep gekregen."

  Messoudi: "Ben hoopvol voor de toekomst"

  OHL zat goed in de partij tot scheidsrechter Luc Wouters het elftal van OHL reduceerde. "Ik weet niet of die kaarten terecht waren. Misschien wel, maar in de geest van de wedstrijd vond ik het totaal overbodig om Ngolok een tweede gele kaart te geven", zegt Messoudi.

  "We mogen blij zijn met dat punt gezien de omstandigheden. Ik denk dat het heel moeilijk wordt om Play-off II te halen, maar op deze manier mag Plaf-off III er ook aankomen."

  "We wisten dat we deze partij moesten winnen, maar het is lang geleden dat we nog zo hebben gespeeld. Deze trainer heeft ons op een of andere manier geraakt en klaar gekregen voor deze wedstrijd."

  "Ik ben hoopvol voor de toekomst. We kunnen Play-off III tot een goed einde brengen", besluit Messoudi.