• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Ivoorkust: "Rode Duivels kunnen halve finales halen"

  Didier Drogba en Yaya Touré zijn de grote sterren bij Ivoorkust.

  Woensdag oefenen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Ivoorkust. De bondscoach van de Ivorianen, Sabri Lamouchi, schat de Rode Duivels hoog in. "Met hun enorme potentieel kunnen ze de halve finales bereiken op het WK", zegt de Fransman.

  "Sinds Marc Wilmots de ploeg in handen heeft, lijkt alles te gaan zoals het hoort. Het verschil in spelniveau tussen België en Ivoorkust is niet al te groot, al is de Belgische selectie wel jonger. Er staat een mooie generatie, ook in de breedte als je kijkt naar de Belgische bank en zelfs naar wie er nog kan worden geselecteerd."

  Het gebrek aan ervaring op grote toernooien kan België wel parten spelen, denkt Lamouchi. "Deze generatie is er voor het eerst bij op een WK. Niemand kan voorspellen hoe ze daar zullen mee omgaan. Maar ik denk dat ze de halve finales kunnen halen."

  Ook Ivoorkust speelt in juni het WK in Brazilië. Over de kansen van zijn eigen ploeg blijft Lamouchi wel opvallend meer op de vlakte.

  "Het doel is het toernooi te verlaten met opgeheven hoofd en in een zo laat mogelijk stadium. Natuurlijk moeten we eerst de poules overleven. We zitten in een moeilijke maar evenwichtige groep. Colombia is de favoriet. Wij staan op gelijke hoogte met Griekenland en Japan."

  Kolo Touré: "Ben even geen vriend meer van Mignolet"

  Kolo Touré treft woensdag zijn Liverpool-ploegmaat Simon Mignolet. "Zaterdag hadden we het over de match na de wedstrijd tegen Southampton. Ik heb hem toen gezegd dat we de komende dagen geen vrienden meer konden zijn", lacht Touré, die het nog steeds een "grote eer" vindt voor zijn land te kunnen voetballen.

  In Brazilië speelt Touré net als Didier Drogba zijn derde WK. "Onze generatie beseft heel goed dat het onze laatste kans wordt om iets te tonen op een wereldkampioenschap. We zullen proberen onze ervaringen van 2006 en 2010 optimaal te benutten."