• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Keer tevreden terug naar huis"

  Marc Wilmots kon meteen na de loting voor de EK-kwalificaties zijn glimlach niet onderdrukken. De Belgen reageren tevreden op de uitkomst van de loting. De Bosniërs zien zich al op het EK samen met de Rode Duivels.

  "De loting had veel zwaarder kunnen uitvallen. Ik zal niet zeggen dat het een mooie loting is, want elke match is moeilijk. Maar ik keer toch met een tevreden gevoel weer naar huis", vertelt bondscoach Marc Wilmots aan Sporza.

  "We vermijden de grote landen. Tegen deze landen kunnen we elke match winnen en dat zullen we ook proberen te doen. We gaan voor de eerste plaats in de groep. Maar ook als we tweede worden, zal niemand klagen. We moeten ons wel gewoon plaatsen in deze groep."

  "Dat we het in het verleden lastig hadden met Bosnië? Het verleden telt niet meer, wij kijken vooruit. We proberen eerst een goed WK te spelen. We willen niet te veel praten, maar we willen het doen op het veld."

  Bondspreses: "We mogen zeer gelukkig zijn"

  "Ik ben tevreden met de loting. Het had erger gekund. We mogen zeer gelukkig zijn", zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker aan Sporza.

  "Op sportief vlak denk ik dat de kwalificatie er meer dan inzit. We moeten onze tegenstrevers respecteren, maar we hebben de grote voetballanden vermeden. We moeten wel opletten voor onderschatting."

  Vreest De Keersmaecker voor een mindere opkomst tegen de kleinere landen? "Tegen Andorra zal het ervan afhangen op welk moment de wedstrijd gespeeld wordt. En misschien krijgen supporters die anders niet kunnen komen, dan wel eens een kans om wel te komen. Ik verwacht wel dat het stadion gevuld zal raken."

  Het contract van Marc Wilmots loopt af na het WK. Zit Wilmots nog op de bank bij de EK-campagne? "Er zijn momenteel gesprekken aan de gang", zegt De Keersmaecker. "We zullen gezamenlijk ons standpunt kenbaar maken op het juiste moment. Het is wel de bedoeling dat we voor het WK tot een akkoord komen."

  Bosnische bondscoach: "België is de groepsfavoriet"

  Safet Susic, bondscoach van Bosnië-Herzegovina, noemt België de groepsfavoriet na de loting van de voorronde voor het EK 2016. "We wilden België vermijden, maar de andere tegenstanders vallen mee. Samen met België zullen wij ons plaatsen voor het EK", zegt Susic.

  "België is de favoriet om de groep te winnen. Het is een van de beste ploegen, niet alleen in Europa maar in de hele wereld. Alle Belgische spelers komen uit voor grote Europese clubs. Het zal geen verrassing zijn als ze het ver schoppen op het WK."

  De twee vorige ontmoetingen tegen België, in 2009, werden door Bosnië-Herzegovina gewonnen. "Meer er is sindsdien veel veranderd. Er zit vandaag veel meer talent in het team", zegt Susic. "België heeft veel goede spelers, maar Eden Hazard steekt er voor mij toch bovenuit. Ook wij hebben goeie voetballers maar België is de favoriet."

  "Een goeie loting, tot België uit de bus kwam"

  • Eli Gutman (bondscoach Israël): "Ik was heel gelukkig met de loting, tot België als laatste land aan onze groep toegevoegd werd. Het is een spannende en gelijkwaardige groep, we zullen in topvorm moeten zijn."
  • Pambos Christodoulou (bondscoach Cyprus): "Voor een team als Cyprus zitten we niet meteen in een positie om van een makkelijke loting te spreken. We zullen proberen om attractief voetbal op de mat te brengen en onze wedstrijden zo interessant mogelijk te maken voor iedereen. We zullen ons beste beentje moeten voorzetten"