• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Bogaert: "Uniek van Tina Maze"

  Van den Bogaert: "Jonge generatie heeft oude generatie uitgedaagd."

  Sporza-cocommentator Jerke Van den Bogaert zag een skitoernooi met grote winnaars en verrassingen, maar met één uitblinker: de Sloveense Tina Maze. "Maar over het algemeen heeft de jonge generatie de oude uitgedaagd."

  Jerke Van den Bogaert heeft genoten van het alpineskiën in Sotsji. "Ik heb ongelooflijk spannende wedstrijden gezien, soms met verrassende winnaars en soms met favorieten die het waarmaakten."

  "Over het algemeen kun je zeggen dat de jonge generatie de oude generatie heeft uitgedaagd en vaak succesvol was."

  Bij de mannen zag Van den Bogaert allemaal grote namen winnen, bij de vrouwen steekt één naam erbovenuit: Tina Maze. "Zij is de enige die twee titels kon behalen (afdaling en reuzenslalom)."

  "Maze was ook in alle onderdelen top, want ze deed er naast haar twee gouden medailles ook nog een 4e, 5e en 7e plaats bovenop. Het is de eerste keer dat iemand zó constant presteert op alle onderdelen. Ze is de meest complete skiester van deze Spelen."

  En de Belgen?

  In Vancouver had België nog drie skiërs mee, in Sotsji was er niemand. Zijn we er in Pyeongchang weer bij? "Er zitten jongens en meisjes in de pipeline, zoals bijvoorbeeld Dries Van den Broecke", zegt Van den Bogaert.

  "Maar het is niet evident om als land zonder bergen je mannetje of vrouwtje te staan in de skisport. Maar we boeken toch stilaan mooie resultaten op de Europacups. Dat doet hopen op meer in de toekomst."