• home
 • video
 • pas verschenen

  Pakt Smits in 2018 medaille op Big Air?

  Smits werd dit jaar vierde in de Big Air op de X Games.

  De Amerikaanse ski- en snowboardfederatie (USSA) willen lobbyen om de Big Air aan het olympische programma toe te voegen. De snowboardcompetitie werd in Sotsji uitgebreid met twee nieuwe onderdelen die in de smaak vielen.

  De slopestyle en de parallelle slalom stonden deze Winterspelen voor het eerst op het olympische programma. Deze twee spectaculaire onderdelen bij het snowboarden (en freestyle skiën) werden enthousiast onthaald door de fans.

  Nu wil de USSA opnieuw een discipline aan de Winterspelen toevoegen: de Big Air, ofwel één grote sprong. Voor Smits zou dat een goede zaak zijn, want onze landgenoot behoort hierin tot de wereldtop. Smits pakte in 2009 en 2011 zilver op het WK Big Air en eindigde vorig jaar derde op het WK.