• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook in Dour juichen D'hoedt en Belete

  D'hoedt sprintte in de slotfase weg van Abdi.

  In Dour, de voorlaatste manche van de CrossCup veldlopen, zijn Jeroen D'hoedt en Almensh Belete net als vorig weekend met de zege aan de haal gegaan. Omdat Belete past voor de slotmanche in Wachtebeke over twee weken, zal Dejaeghere daar zonder ongelukken haar dertiende eindzege veroveren. Bij de heren gaat de eindstrijd tussen Abdi en D'hoedt.

  Van bij de start reet Bashir Abdi in Dour het volledige pak open. Jeroen D'hoedt, de voorbije week wat op de sukkel met zijn gezondheid, dichtte de kloof, maar moest daarbij wel diep in het krachtenarsenaal tasten.

  D'hoedt en Abdi verroerden elkaar van geen vin en stuurden aan op een spannende slotronde. In de eindsprint kon Abdi de veel explosievere D'hoedt niets in de weg leggen.

  Met nog een cross voor de boeg moet de Europese beloftekampioen ondanks zijn zege de leidersplaats afstaan aan Abdi, omdat het slechtste resultaat wegvalt. En dat was in het geval van Abdi de cross in Mol, waar hij niet aan de start stond. Het slechtste resultaat van D'hoedt was daarentegen een tweede plaats.

  Belete wint, Dejaeghere op zucht van 13e eindzege

  Veerle Dejaeghere ging bij de dames als een bliksemschicht van start en moest enkel het gezelschap dulden van Almensh Belete en de Nederlandse Deelstra.

  Toen Deelstra niet langer haar wagonnetje kon aanpikken, draaide Belete (foto) het gashendeltje nog eens extra open. Dejaeghere kraakte en zag de Belgische met Ethiopische origine juichend over de streep bollen.

  Aangezien Belete over twee weken niet deelneemt aan het BK in Wachtebeke, tegelijkertijd de slotmanche van de CrosCcup, lijkt Veerle Dejaeghere zo goed als zeker van haar dertiende eindzege.

  "Het ziet er inderdaad rooskleurig uit", reageerde Dejaeghere na afloop. "Maar ik had Belete vandaag liever verslagen."

  Belete focust zich vanaf nu op de piste. "Nog twee weken extra in het veld zou te veel zijn", zegt de winnares van Dour. "Mijn hoofddoel blijft de 10.000 meter op het EK in Zürich."