• home
 • video
 • pas verschenen

  Mario Been is ontslagen bij Racing Genk

  Mario Been moet Racing Genk na 2,5 jaar verlaten.

  Racing Genk heeft afscheid genomen van zijn Nederlandse coach Mario Been. De 0-2-uitschuiver tegen Waasland-Beveren, de vijfde thuisnederlaag op een rij, was de druppel voor het Genk-bestuur. "De ommekeer blijft al te lang uit."

  Met Genk gaat het de laatste maanden van kwaad naar erger. Van het sprankelende voetbal uit de heenronde blijft niets meer over en Genk moet ook vrezen voor zijn plek in Play-off I. Europees overwintert Genk, als enige Belgische team, wel.

  Maar de neergang in de competitie kost Been dus zijn job. De Nederlander was sinds augustus 2011 aan de slag bij Genk. Hij leidde Genk in zijn eerste seizoen naar de derde plek en won het seizoen erop de Belgische beker.

  Het Genk-bestuur talmde na de match tegen Waasland-Beveren niet lang om Been te ontslaan. "We betreuren deze beslissing, maar de hoognodige ommekeer bleef al te lang uit."

  "We maken er werk van om zo snel mogelijk een nieuwe coach aan te stellen. Ondertussen zullen assistenten Pierre Denier en Hans Visser de trainingen leiden."

  Zevende club die coach ontslaat

  Mario Been is al de zevende trainer die het seizoen niet mag afmaken bij zijn club. Juan Carlos Garrido (Club Brugge), Enzo Scifo (Bergen), Victor Fernandez (AA Gent), Glen De Boeck (Waasland-Beveren), Harm van Veldhoven (KVM) en Ronny Van Geneugden (OHL) gingen Been al voor.