• home
 • video
 • pas verschenen

  Bäckström mist ijshockeyfinale door dopingplas

  Nicklas Bäckström wijt zijn positieve plas aan een allergiemiddel.

  De Zweedse mannen hebben het in de finale tegen Canada zonder Nicklas Bäckström moeten stellen. Hij kreeg vlak voor de match te horen dat hij positief heeft getest. Boosdoener zou een allergiemiddel zijn dat hij al een aantal jaren probleemloos neemt.

  Nicklas Bäckström is niet alleen de vicekapitein van de Zweedse ploeg, maar ook de aanvallende motor. Hij had dit toernooi al vier assists afgeleverd.

  Bäckström en zijn ploegmaats kregen het nieuws van zijn positieve test maar een paar uur voor de start van de finale te horen. "Dat was een donderslag bij heldere hemel", zegt doelman Enroth.

  "Het is echt een tegenvaller dat hij niet mocht spelen", zegt Carl Hagelin dan weer. "We verloren zo een van onze topspelers. Ik vind het maar raar allemaal."

  Volgens het Olympisch Comité van Zweden zat het verboden product, waarover voor de rest nog niets bekend is, in een allergiemedicijn. Dat medicijn zou Bäckström al zeven jaar innemen zonder problemen.

  De 26-jarige Zweedse ijshockeyer speelt in het dagelijkse leven voor de Washington Capitals. Het voorbije seizoen gaf hij 40 assists, waarmee hij derde stond in die rangschikking. Bäckström was er ook bij toen Zweden in 2006 wereldkampioen werd.