• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem verliest, Cercle wint spektakelstuk

  Zulte Waregem verliest op het veld van Charleroi.

  Op het veld van Charleroi is Zulte Waregem er niet in geslaagd om zich naast Anderlecht te hijsen. Cercle boog een 0-2-achterstand tegen Mechelen in de laatste acht minuten om in een zege, terwijl Oostende Lierse versloeg na een sensationele tweede helft. Bergen won dan weer op de valreep bij Kortrijk en is nog niet veroordeeld tot Play-off III.

  Zulte Waregem kwam in Charleroi 1-2 voor, maar de gepluimde thuisploeg zette die scheve situatie nog recht met twee treffers.

  In het Jan Breydelstadion waren de supporters getuige van een ongelooflijke wending. Vier minuten voor affluiten leidde KV Mechelen nog met 0-2, maar Cercle-spelers Kabananga, Buyl en Naudts zorgden voor een sensationele ommekeer.

  Oostende en Lierse serveerden een zoutloze eerste helft, maar de kampwissel maakte alles goed. In een spektakelstuk was het Oostende dat aan het langste eind trok.

  Rode lantaarn Bergen leek lange tijd op weg naar een gelijkspel in Kortrijk. Arbitman maakte in de slotminuut toch nog de winning goal. Kortrijk mag zo goed als zeker een kruis maken over Play-off I.

  Klik op een wedstrijd voor een uitgebreid verslag en reacties.