• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploesjenko moet opnieuw onder het mes

  Ploesjenko grijpt naar zijn rug voor zijn korte kür.

  Tweevoudig olympisch kampioen kunstschaatsen Jevgeni Ploesjenko (31) moet opnieuw aan zijn rug geopereerd worden. Ploesjenko won in Sotsji met Rusland goud in de ploegencompetitie, maar moest verstek laten gaan voor de individuele competitie.

  Ploesjenko heeft al jaren rugproblemen en werd al een paar keer geopereerd, maar zonder blijvend succes. In Sotsji won hij goud in de teamcompetitie, maar vlak voor de kort kür in de individuele mannencompetitie moest hij de handdoek gooien.

  Tijdens een sprong in een trainingssessie zou hij een tussenwervelschijf gebroken hebben. "Ik vreesde dat de hele constructie na de sprong zou breken", zei Ploesjenko vandaag. "Gelukkig heeft hij niet nog een keer geschaatst, want hij had invalide kunnen worden", klinkt het bij een arts uit zijn entourage.

  Ploesjenko, die naast zijn twee olympische titels ook drie keer wereld- en zeven keer Europees kampioen werd, wordt over een week in Israël geopereerd. Vlak na zijn forfait voor de mannencompetitie kondigde hij zijn afscheid van de sport aan, maar vijf dagen later keerde hij op zijn stappen terug.