• home
 • video
 • pas verschenen

  Meirhaeghe maakt (mini)comeback

  Meirhaeghe won een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney.

  Gewezen wereldkampioen Filip Meirhaeghe heeft toegezegd om deel te nemen aan een officiële mountainbikewedstrijd. De bondscoach van de Belgische juniores mountainbike verschijnt aan de start van de Singletrack Six in Kananaskis, in West-Canada.

  Meirhaeghe stopte in 2009 met mountainbiken in competitie. Vijf jaar later bereidt hij zich voor om aan de start te verschijnen van de eerste editie van de Singletrack Six, een vierdaagse mountainbikewedstrijd in Canada.

  "Zeggen dat het twee jaar geleden allemaal begon met een vraag van de Mountainbikeclub uit Knokke-Heist waarvan ik erelid ben", zegt Meirhaeghe aan mountainbike.be. "Toen vroegen enkele makkers me om hen te vergezellen naar de Crocodile Trophy. Dat zag ik niet zitten omdat ik dan te lang van huis zou zijn."

  Maar nu heeft de crosscountrywereldkampioen van Lugano de smaak wel opnieuw te pakken. "Het parcours dat we in Canada onder de wielen geschoven krijgen is echt onvoorstelbaar mooi."

  "Zes dagen lang de ene singletrack na de andere is een droom voor iedere gepassioneerde mountainbiker. Ik zag dit avontuur onmiddellijk zitten."

  "In de eerste plaats ga ik voor het avontuur. Ik wil vooral genieten van het parcours en voorts mijn vrienden motiveren om dit alles tot een goed einde te brengen."

  "Mezelf kennende zal ik me wel niet kunnen inhouden. Eén of meerdere dagen zal ik, in mijn categorie weliswaar (de +40-jarigen), echt vooraan mee koersen."

  "Tegen dan zal ik wel over een deftige conditie moeten beschikken. Ik zal dus extra moeten trainen vanaf nu. Al moet ik wel toegeven dat het in dit regenweer me vaak aan motivatie ontbreekt om in mijn eentje de nodige kilometers af te haspelen."

  Filip Meirhaeghe wordt wereldkampioen in Lugano