• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet: "Er zijn me woorden in de mond gelegd"

  "STVV is niet van mij en ook niet van mijn vrouw."

  Roland Duchâtelet vraagt een rechtzetting voor enkele citaten die we gisteren overnamen uit een interview dat een krant met hem afnam. Daarin beantwoordde de sterke man van Standard onder meer vragen over zijn aankoop van Charlton.

  In ons artikel stond dat Duchâtelet niet alleen de baas is bij Standard en Charlton, maar ook onder meer van tweedeklasser STVV. Klopt niet, zegt Duchâtelet. "STVV is geen club van mij en ook niet van mijn vrouw. Mijn vrouw verhuurt het stadion aan STVV. Dat is alles", zegt Duchâtelet.

  "Verder kan het niet dat me woorden in de mond gelegd worden. Zo staat er dat ik gezegd zou hebben: "En eerlijk: de verkoop en verhuur van spelers binnen de familie is ook financieel een stuk interessanter, omdat je dan spelersmakelaars ontwijkt"."

  "Dat heb ik dus helemaal niet gezegd", stipuleert Duchâtelet. "Het woord "eerlijk" heb ik niet gebruikt, noch de rest."