• home
 • video
 • pas verschenen

  Betancur opent in de Haut-Var met ritzege

  Betancur (archief) veroverde vorig jaar de jongerentrui in de Giro.

  De Colombiaan Carlos Betancur (AG2R) heeft de openingsetappe in de Ronde van de Haut-Var op zijn naam geschreven. In een sprint was hij sneller dan John Degenkolb en Samuel Dumoulin. Maxime Vantomme eindigde op een negende stek als beste Belg.

  Een vlucht van vijf vroege vogels werd 26 kilometer voor het einde in de kiem gesmoord. In de slotfase sloten de Fransen Brice Feillu, Rémy Di Grégorio en Quentin Jauregui een alliantie, maar ook zij konden een nakende massasprint niet ontlopen.

  Niemand was opgewassen tegen de explosieve beentjes van Carlos Betancur. De Colombiaan, vorig jaar de beste jongere in de Giro, verwees Degenkolb en zijn Franse ploegmaat Dumoulin naar de dichtste ereplaatsen.

  De Ronde van de Haut-Var eindigt morgen al met een etappe van 203 kilometer met Draguignan als start- en aankomstplaats.

  Uitslag (en stand) rit 1

  01. Carlos Betancur (Col) 149 km in 3u42'00"
  02. John Degenkolb (Dui) - zelfde tijd
  03. Samuel Dumoulin (Fra)
  04. Armindo Fonseca (Fra) op 3"
  05. Mickaël Cherel (Fra)
  06. Cyril Gautier (Fra)
  07. Francisco José Ventoso (Spa)
  08. Cadel Evans (Aus)
  09. Maxime Vantomme
  10. Jérome Pineau (Fra) 6"