• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het vertrouwen in Pauwels blijft heel groot"

  Kevin Pauwels kon dit seizoen maar twee keer winnen.

  Het rapport van Kevin Pauwels oogt mager dit seizoen, met slechts twee overwinningen. Ploegleider Jurgen Mettepenningen wil het over een andere boeg gooien, maar blijft wel overtuigd van Pauwels' kwaliteiten. "Hij kan volgend jaar het WK winnen", klinkt het.

  "We zullen met Kevin en de mensen rond hem om de tafel gaan zitten om na te gaan wat er verkeerd gelopen is. Komende zomer moeten we het anders aanpakken. Hij moet opnieuw meer wedstrijden koersen", zegt Mettepenningen in Het Nieuwsblad.

  "Dat de trainerswissel Marc Herremans-Erwin Borgonjon verkeerd heeft uitgepakt, zou ik niet durven te zeggen. Op zich was de wissel goed, want Kevin had nood aan een nieuwe trainingsaanpak. Alleen kun je je afvragen of hij de juiste persoon aangesteld heeft. Dat zullen we evalueren."

  "Maar je mag ook niet vergeten dat Kevin het best presteert op een droog en snel parcours. En dit seizoen was het wekelijks ploeteren in de modder. Dan moet Kevin veel kracht uit zijn rug halen en dat is zoals bekend zijn zwakke plek."

  "Het vertrouwen in Kevin blijft wel heel groot. Hij behoort tot de beste drie à vier crossers ter wereld. En hij is ook pas 29, zijn beste jaren komen eraan. Ik acht hem in staat om volgend jaar in Tabor het WK te winnen. Als we dit jaar goed evalueren, moet dat zeker lukken."