• home
 • video
 • pas verschenen

  "Biatlete kreeg voedingssupplement van coach"

  De naam van Evi Sachenbacher-Stehle zult u niet meer terugvinden in de uitslagen.

  Na haar positieve dopingtest heeft het Internationaal Olympisch Comité IOC biatlete Evi Sachenbacher-Stehle (33) uit alle uitslagen geschrapt. Volgens de Duitse chef de mission heeft een voedingssupplement haar de das omgedaan.

  Evi Sachenbacher-Stehle werd in Sotsji vierde op de 12,5 kilometer massastart. Ook in de gemengde estafette eindigde ze - met Duitsland - op de vierde plaats.

  Die uitslagen heeft het IOC nu geschrapt. Sachenbacher-Stehle testte positief op het gebruik van het stimulerend middel Methylhexanamine.

  Het Duits Olympisch Comité zocht en vond een verklaring. Volgens chef de mission Michael Vesper (foto) kreeg Sachenbacher-Stehle een (vervuild) voedingssupplement van haar mental coach, die geen deel uitmaakt van de Duitse delegatie in Sotsji.