• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Kan nog jaar duren tot ik de oude ben"

  Van den Broek verliet vorig jaar de Tour na een val in de 5e etappe.

  Een tuimelperte in de vijfde etappe dwong Jurgen Van den Broeck vorig jaar tot een vroegtijdige opgave in de Tour de France en daar ondervindt hij nog naweeën van. "Een knie is en blijft een teer gewricht", zegt de Belgische Tourhoop.

  In de zwerm van renners die door Oman razen, drijft ook Jurgen Van den Broeck mee. De speerpunt van Lotto-Belisol voor het rondewerk probeert zich geleidelijk aan klaar te stomen voor zijn grote doelen, maar heeft nog altijd last van zijn knie, die zwaar toegetakeld werd in de Tour de France vorig jaar.

  "Als ik op de fiets zit, hou ik de hele tijd in het achterhoofd dat de dokters me waarschuwden voor een herstel van zes maanden tot een jaar", vertelt Van den Broeck in Gazet van Antwerpen.

  "Maar als je voortdurend met angst blijft zitten, zou je beter ophouden met koersen. Ik probeer de dingen toch langs de zonnige kant te zien. Zo ben ik nu eenmaal."

  De Belgische klimmer kwam dit jaar al in actie in de Ronde van San Luis en de Challenge Mallorca, maar kwam er nog niet echt uit de verf. "Bergop kraakte ik harde noten in Argentinië, maar op Mallorca ging het al stukken beter."

  "Morgen krijgen we in Oman een aankomst op Green Mountain voorgeschoteld. Ik blijf realistisch en weet dat ik geen kans maak op de ritzege. Maar misschien valt het onverwacht nog goed mee."