• home
 • video
 • pas verschenen

  Serpa doet Lampre nog maar eens juichen

  Lampre boekt een nieuwe overwinning dankzij Serpa.

  Jose Rodolfo Serpa heeft de Trofeo Laigueglia gewonnen. De Colombiaan bleef in een spurt met z'n tweeën de Duitser Patrik Sinkewitz voor. Serpa zorgt ervoor dat zijn team Lampre-Merida nu ook in eigen land mag vieren nadat Modolo eerder al succesvol was in onder andere de Ronde van Algarve.

  De Trofeo Laigueglia voerde de renners over een lastig parcours van 181 kilometer langs de Ligurische kust. Na 25 kilometer ontsnapte een viertal. Lampre-Merida controleerde de koers en op 45 kilometer van de aankomst werd de groep gegrepen.

  Dat was het sein voor Serpa en Sinkewitz om aan te vallen. Het duo bleef uit de greep van het peloton en sprintte met z'n tweeën voor de overwinning. Serpa bleek de snelste. De Italiaan Andrea Pasqualon won de pelotonsprint en vervolledigde het podium. Er deden geen Belgen mee.

  Uitslag

  01. Jose Rodolfo Serpa (Col) 181 km in 4u42'23"
  02. Patrik Sinkewitz (Dui) z.t.
  03. Andrea Pasqualon (Ita) op 12"
  04. Sonny Colbrelli (Ita) z.t.
  05. Diego Ulissi (Ita)
  06. Davide Villella (Ita)
  07. Matteo Montaguti (Ita)
  08. Marco Marcato (Ita)
  09. Matteo Rabottini (Ita)
  10. Franco Pellizotti (Ita)