• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney blijft Manchester United trouw tot 2019

  United rekent nog een tijd op de goals van Rooney.

  Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag heeft Wayne Rooney eindelijk zijn kribbel gezet onder een nieuw contract bij Manchester United. Rooney, die in 2004 naar Man.U trok, bereikte een akkoord tot juni 2019.

  Wayne Rooney lag nog een jaar onder contract bij Manchester United en dus stond een verlenging bovenaan de agenda. De club meldt nu met de nodige trots op haar website dat de deal een feit is.

  Manchester United-coach David Moyes liet Rooney in 2003 debuteren bij Everton. Een jaar later trok de aanvaller naar United, zijn huidige coach volgde dat voorbeeld afgelopen zomer. "Sinds zijn debuut in 2003 is hij de beste speler in Engeland", zegt Moyes. "Het is heel fijn om met hem te werken en om te zien hoe hij zijn talent ontwikkeld heeft."

  "Met zijn ervaring en wilskracht is hij een cruciale schakel in mijn toekomstplannen. Ik heb hem ook gezegd dat hij een absolute clublegende kan worden. Hij is 41 goals verwijderd van het clubrecord van Sir Bobby Charlton en kan de eerste United-speler worden die 250 goals maakt. Enkel speciale spelers krijgen zulke kansen."

  Rooney droeg tot nu toe al 430 keer het United-shirt. In al die wedstrijden scoorde hij 208 goals. Enkel Jack Rowley (211), Denis Law (237) en Sir Bobby Charlton (249) deden beter in hun Man.U-periode.