• home
 • video
 • pas verschenen

  Pakt Swings in 2018 medaille op massastart?

  Swings werd vorig jaar tweede in de wereldbekereindstand massastart.

  De Internationale Schaatsfederatie (ISU) denkt erover na om de massastart aan het olympische programma toe te voegen. ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta wil op die manier het langebaanschaatsen interessanter maken voor de fans. Voor Bart Swings zou de invoering positief nieuws zijn.

  Om meer mensen naar de tribune te lokken wil de Italiaan Cinquanta de massastart en de gemengde ploegenachtervolging op de Spelen introduceren.

  Momenteel heeft het schaatsen last van twijfelende sponsors en eentonige ritten met één schaatser in één baan. De massastart zou dit probleem in de toekomst moeten oplossen.

  Voor Bart Swings (foto) zou de invoering van de massastart een uitstekende zaak zijn. Vorig jaar won de 23-jarige schaatser de wereldbekermanche massastart in Heerenveen, werd hij vierde in het Duitse Inzell en eindigde hij zevende in het Russische Kolomna.

  In de eindstand van de wereldbeker massastart werd Swings tweede achter de Nederlander Arjan Stroetinga. Vanaf 2015 staat het onderdeel massastart ook bij het WK afstanden op het programma.