• home
 • video
 • pas verschenen

  Lestienne: "De trein is vertrokken"

  Tegen Kortrijk haalde Lestienne opnieuw zijn oude niveau.

  Na een mindere periode kwam Maxime Lestienne met een goede prestatie tegen Kortrijk weer boven water. Op de site van Club Brugge spreekt de linksvoor openlijk de titelambities uit. "Het werk van Preud'homme begint eindelijk te renderen", zegt Lestienne.

  Volgens Lestienne moet een ploeg als Club Brugge zijn ambitie durven uit te spreken. "Ik vind dat we de pretentie mogen hebben om dat te zeggen. Vorig jaar waren we de beste ploeg van de play-offs en er is niks aan kwaliteit ingeboet. Tel daar het werk van Preud'homme bij dat begint te renderen en alles is aanwezig om heel sterke play-offs te spelen. De trein is vertrokken", klinkt hij strijdlustig.

  Voor Preud'homme heeft Lestienne ook lovende woorden klaar. "Hij is een heel complete trainer, die veel ontzag wekt. Wat dat betreft kan je hem met Christoph Daum (ex-Club-coach) vergelijken. Natuurlijk zijn het de spelers die het moeten doen, maar ik vind dat Club Brugge de sterkste kern van de Belgische competitie heeft."

  "Toen de trainer mij voor de match in Genk op de bank zette, was ik wel serieus geschrokken. Ik was gefrustreerd, maar achteraf bekeken was dat weekje rust misschien wel net wat ik nodig had. Ik heb ook nooit een probleem gehad met de coach. Hij is de baas, hij beslist."

  In de moeilijke week na zijn korte bankzittersstatuut kreeg Lestienne veel steun van Vadis Odjidja. "Vadis is een echte vriend van mij. Samen met Jonathan Blondel is hij een van de weinige overblijvers van toen ik in Brugge aankwam. Met beiden klikte het meteen."

  "Een vertrek is geen must"

  Door het vertrek van Carlos Bacca kwam alle druk op de schouders van Lestienne terecht. "Ik heb geen last van druk. Ook kritiek laat me volledig koud. Het klopt dat het heel goed klikte met Bacca, maar ook met Tom De Sutter gaat het ondertussen goed. Het kweken van de automatismen heeft alleen wat tijd nodig."

  Hoe zijn toekomst er na dit seizoen uitziet, weet Lestienne zelf ook niet. "Ik ben klaar om naar het buitenland te trekken en ben ervan overtuigd dat ik ook zal slagen, of het nu in Duitsland , Spanje, Engeland of Italië is. Er was al de interesse van Wolfsburg, maar ik heb nadien niets meer van hen vernomen."

  "Een vertrek naar het buitenland is niet alleen sportief een grote stap, maar je moet je ook kunnen aanpassen. Ook daar ben ik klaar voor. Ik leef zoals ik speel, zonder complexen."

  "Toch is een vertrek geen must. Ik heb nog een contract tot 2017 en als ik nog een jaar hier moet blijven, zal dat zeker niet tegen mijn zin zijn", besluit Lestienne.