• home
 • video
 • pas verschenen

  Emile Rousseaux blijft Roeselare nog twee jaar coachen

  Rousseaux blijft verbonden aan Roeselare.

  Enkele weken geleden trok Emile Rousseaux nog aan de alarmbel omdat de taak van trainer bij Roeselare loodzwaar is, maar de 53-jarige Rousseaux tekent nu toch bij. Tot grote tevredenheid van de club.

  Roeselare kondigde het nieuws van de contractverlenging donderdagavond aan tijdens een sponsoravond ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de volleybalclub.

  "Roeselare kiest voor stabiliteit met een trainer-coach die het laatste anderhalf jaar bewezen heeft met hoofdzakelijk jonge, Belgische spelers een mooi team te kunnen maken", zegt de club.

  "Met Emile hebben we vorig seizoen zowel de landstitel, de beker van België als de Supercup binnengehaald en scoorden we hoog in de Champions League."

  Bijna twee jaar geleden raakte bekend dat Rousseaux, tussen 2006 en 2011 werkzaam aan de Topsportschool in Vilvoorde, de touwtjes bij Roeselare in handen zou krijgen als opvolger van Dominique Baeyens. 

  Door de jarenlange successen onder Baeyens lag de lat enorm hoog, maar Rousseaux slaagde erin een mooi geheel te kneden dat de verwachtingen overtrof. "Ook wat de spelersgroep betreft, heeft de club de intentie om verder te gaan met dezelfde spelers", meldt de club.

  De familie Rousseaux is bezeten van volleybal

  Emile Rousseaux verdiende zijn strepen als receptie-hoekspeler bij Ternat, Torhout, Zonhoven en Zellik. In tien jaar tijd verzamelde hij 240 selecties voor de nationale ploeg. In 1990 werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

  Rousseaux heeft twee kinderen die op hoog niveau volleyballen. Zijn zoon Tomas speelt onder zijn hoede bij Roeselare en zijn dochter Hélène maakt het mooie weer bij Modena. De appel valt duidelijk niet ver van de boom bij de clan-Rousseaux, want zijn vrouw Karin Wallyn heeft ook al een verleden als volleybalinternational.