• home
 • video
 • pas verschenen

  Canada klopt aartsrivaal VS in flauwe topper

  De deviatie van Jamie Benn was de Amerikaanse goalie te machtig.

  Amerika zal nog 4 jaar langer moeten wachten om eindelijk nog eens ijshockeygoud te winnen. Canada was defensief ijzersterk en had aan één goal van Jamie Benn genoeg om de finale te bereiken. In de finale staat Canada tegenover Zweden.

  Canada en de VS hadden nog geen enkele match verloren op weg naar de halve finales. Toch was het al snel duidelijk dat de Amerikanen het moeilijk zouden hebben met hun noorderburen.

  De Canadezen, die vier jaar eerder in de olympische finale ook al aan het langste eind trokken na een spektakelmatch, hadden de Amerikanen steeds in hun greep. De VS-aanval, de meest productieve in Sotsji, bleef stil.

  Aan de overkant kon Canada voor het eerst op een sterke Sidney Crosby rekenen, de held van Vancouver. Toch speelde hij geen rol in de 1-0. Verdediger Bouwmeester haalde verschroeiend uit en Jamie Benn devieerde in doel.

  Benn kon de score bijna verdubbelen, maar doelman Quick stak er zijn handschoen nog tussen. De Amerikanen sprongen te slecht om met hun power play en ook in de slotfase, toen ze hun keeper van het ijs haalden en dus een veldspeler meer hadden, creëerden ze te weinig.