• home
 • video
 • pas verschenen

  Aziatisch shorttrackfeestje op de 1.000m

  De Koreaanse vrouwen wonnen ook al de achtervolging.

  Zuid-Korea en China hebben alle medailles binnengerijfd op de 1.000 meter shorttrack. Seung-hi Park en Suk Hee Shim namen Kexin Fan in de sandwich. Jorien ter Mors, die al goud op de langebaan won, haalde de A-finale niet.

  Droefenis alom voor de Zuid-Koreaanse mannen, want ze verlaten het shorttracktoernooi zonder medailles. Helemaal anders is de sfeer bij de vrouwen, want zij sluiten hun toernooi af met twee keer goud, één keer zilver en twee keer brons.

  Vier jaar geleden moest de toen 17-jarige Seung-Hi Park nog vrede nemen met twee bronzen medailles, maar in Sotsji was ze duidelijk veel rijper.

  Op de 1.000 meter voegde ze nog een gouden medaille toe aan haar setje van goud en brons dat ze eerder op deze Spelen won. In een spannende finale, met wisselende kansen, speelden de Koreanen het ploegenspel perfect.

  Park en Shim leken op weg naar een Koreaans een-tweetje, maar helemaal op het einde nestelde Fan, die zich nauwelijks met de debatten had gemoeid in de finale, nog tussen beiden.

  De Nederlandse Jorien ter Mors, oppermachtig op de 1.500 meter in het langebaanschaatsen, sluit het shorttracktoernooi af zonder medailles. Ook op de 1.000 meter restte haar slechts de B-finale.