• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA: "Eriksson floot een goede wedstrijd"

  Scheidsrechtersbaas: "Eriksson kreeg al goede rapporten in Europa."

  Scheidsrechter Jonas Eriksson kan rekenen op de steun van de FIFA. Na de match Manchester City - Barcelona had de coach van City scherpe kritiek geuit op Eriksson en zelfs zijn onpartijdigheid in twijfel getrokken. De voorzitter van de scheidsrechterscommissie Jim Boyce pareert de kritiek.

  Volgens Boyce deed de Zweedse ref het helemaal niet slecht. "Mijn persoonlijke mening is dat hij een goede match heeft gefloten", zegt hij.

  "Eriksson is een heel ervaren arbiter die geselecteerd is voor het WK in Brazilië op basis van goede rapporten over zijn prestaties in Europa", gaat Boyce voort.

  Hij pareert op die manier de kritiek van Manuel Pellegrini (kleine foto). De coach van Manchester City had gezegd dat iemand uit een klein voetballand als Zweden niet in staat is om echte topmatchen te fluiten.

  Die uitspraak is er volgens Boyce echt over. "Het is belachelijk te zeggen dat iemand uit een kleiner land niet gekozen zou moeten worden. Iemand die zijn strepen heeft verdiend, moet alleen op basis daarvan beoordeeld worden."