• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts weent: "Ik had zo graag die finale gehaald"

  Katrien Aerts: "In de finale had ik meer genoten."

  De olympische droom van freestyleskiester Katrien Aerts is er een zonder finale. Met tranen in de ogen stond de 37-jarige debutante onze reporter in Sotsji te woord: "Ik heb het zelf laten liggen, ik heb fouten gemaakt."

  "Ik heb de run geland die ik wilde doen, maar niet zonder fouten", vertelde Katrien Aerts na haar 17e plaats in de kwalificaties van de halfpipe.

  "Mijn laatste run vond ik lang niet slecht. In de herhaling op het grote scherm zag ik wel dat ik doorroetsjte op mijn laatste 720. Dat kostte me veel punten."

  De jury gaf Aerts 54,4. "Ik had een betere score verwacht. Mijn tricks in de tweede run waren opmerkelijk beter dan in de eerste run. Ik sprong drie goeie 540’s (anderhalve draai, red) en een 720 (twee keer om de as, red), terwijl anderen slechts een punt minder krijgen zonder één 540 in hun run."

  "Ik heb het zelf laten liggen, ik heb zelf fouten gemaakt. Maar ik heb gedaan wat ik kon doen. Ik kan mezelf niks kwalijk nemen."

  "Zal nog wel gelukkig zijn"

  De tranen sprongen Katrien Aerts in de ogen. "Als topsporter wil je het maximum uit jezelf halen en dan doet elk klein foutje pijn. Ik ben teleurgesteld, maar ik kan er niks meer aan veranderen", zei ze.

  "Ik had me voorgenomen om te genieten, maar ik had toch meer genoten in de finale. Ik had zo graag die finale gehaald. Ik ben wel tevreden dat ik op de Olympische Spelen gestaan heb, het is uniek. Het had beter kunnen aflopen, vrijdag zal ik wel gelukkig zijn."