• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Kompany wilde zich te graag bewijzen"

  Kompany verbijt de teleurstelling tegen Barcelona.

  Franky Van der Elst was dinsdagavond een aandachtige toeschouwer in de tribunes van het Etihad Stadion tijdens de clash tussen Manchester City en Barcelona. Hij zag hoe de enige Belg op het veld, Vincent Kompany, niet kon voorkomen dat City thuis twee doelpunten moest incasseren van Messi en Alves.

  "Ik vond dat Kompany heel vaak te gretig en te fel was", zegt Van der Elst bij Sporza over de prestatie van de City-aanvoerder. "Hij wilde zich te graag bewijzen en ik had het gevoel dat hij zich af en toe vergaloppeerde."

  "Hij speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar ook geen heel goeie. Vorig weekend in de wedstrijd tussen City en Chelsea was hij ook heel gefocust, maar speelde hij beter dan nu."

  "Tegen Barcelona had hij geen rechtstreekse tegenstander en dat is voor centrale mensen niet altijd makkelijk. Je wil dan zelf een tegenstander opzoeken, maar dat werd juist te veel gedaan door de verdediging van City."

  "Spelers als Messi draaien dan makkelijk weg en dan wordt het gevaarlijk. Een keer in de tweede helft is dat maar net goed afgelopen. Kompany stapte te fel uit en werd uitgeschakeld. Fabregas had geen goeie controle, anders had het afgestraft kunnen worden."

  "Misschien had Demichelis niet moeten tackelen"

  In de 54e minuut kreeg Barcelona een penalty na een duidelijke fout van Demichelis op Messi. Minder duidelijk was het of de fout binnen of buiten het strafschopgebied werd begaan.

  "Volgens mij was het penalty", zegt Van der Elst. "Het was om te beginnen geen buitenspel van Messi, de overtreding was duidelijk en ik denk ook wel dat de fout binnen het strafschopgebied werd gemaakt."

  "Misschien had Demichelis niet moeten tackelen. Hij was misschien beter overeind gebleven, had Messi de een tegen een moeten laten aangaan met doelman Hart en pas daarna proberen tussenbeide te komen."

  "Nu ging hij iets te vroeg in de tackle, vond ik. Hij kreeg rood en het was penalty. Vanaf dat moment kon je weten dat het heel moeilijk zou worden om niet nog een doelpunt te slikken."