• home
 • video
 • pas verschenen

  Koreaanse Kim leidt (erg nipt) na korte kür

  Yuna Kim probeert haar olympische titel te verlengen.

  Spanning troef bij het kunstschaatsen bij de vrouwen. Drie vrouwen staan elkaar bovenaan te verdringen. Favorieten als Joelia Lipnitskaja en Mao Asada faalden. De Koreaanse Kim gaat als leidster de vrije kür, voor Adelina Sotnikova en Carolina Kostner.

  Yuna Kim verdedigt in Sotsji haar titel, maar door een blessure kwam ze het voorbije jaar niet in actie. Daarom moest ze al vroeg het ijs op. Ze deed het uitstekend en elegant, zoals we van haar gewoon zijn. Resoluut nam ze de leiding.

  De voorsprong van Kim, nog altijd maar 23 jaar, is wel niet geruststellend met het oog op de vrije kür. Terwijl het 15-jarige Russische wonderkind Joelia Lipnitskaja haar sprong verknoeide, schitterde haar landgenote Adelina Sotnikova wel. Ze staat op 0,28 punten van Kim.

  Niet veel verderop staat de Italiaanse Carolina Kostner (foto), die op het vorige WK tweede was, achter Kim. Kostner is het nichtje en metekindje van Isolde Kostner, de skiester uit Zuid-Tirol die twee bronzen en een zilveren medaille veroverde op de Spelen.

  Wie al zeker naar een medaille mag fluiten, is de Japanse hoop Mao Asada. Asada nam veel risico met haar moeilijke korte kür, maar het ging al bij haar eerste sprong mis. Daarna was ze helemaal van de kaart.

  Vrouw van Van der Perren redt het net niet

  De Britse Jenna McCorkell eindigde de korte kür op de 25e plaats en mist zo net de kans om ook de vrije kür te mogen schaatsen. McCorkell is de vrouw van de voormalige Belgische kunstschaatstopper Kevin Van der Perren. "Ik vind dat ze meer verdiend had", zegt hij.

  Bekijk hieronder de beelden van Van der Perren die de kür van zijn vrouw volgt op de Sporza-redactie.