• home
 • video
 • pas verschenen

  Katrien Aerts (37): "Puur genieten, de Spelen"

  Katrien Aerts: "Ik droom van die olympische finale."

  Katrien Aerts is donderdag de laatste Belgische die in Sotsji in actie komt. Ze neemt deel aan de halfpipecompetitie in het freestyleskiën bij de vrouwen, dat voor het eerst op het olympisch programma staat. Met haar 37 jaar is Aerts de ouderdomsdeken in de Belgische selectie en in haar sport.

  "Het is puur genieten. Ik amuseer me vanaf de eerste dag", vertelt een dolenthousiaste Katrien Aerts aan Sporza.

  "Het zijn mijn eerste en laatste Olympische Spelen. Over vier jaar zal ik echt te oud zijn", lacht de 37-jarige freestyleskiester. "Ik krijg veel respect uit het wereldje."

  Donderdag staat de halfpipe op het programma. "Mijn eerste plan is om de run die ik in mijn hoofd heb, zo goed mogelijk te landen. Als me dat lukt, zal ik tevreden zijn."

  De top 12 stoot door naar de finale. "Daar droom ik van. Als ik goeie hoogtes haal en perfect land, moet ik tussen de tiende en twaalfde plaats eindigen. Ik zal toch even teleurgesteld zijn als ik de finale niet haal."

  "Mijn caravanverhaal doet de ronde"

  Katrien Aerts offert veel op voor de Olympische Spelen. Ze woont in een caravan om huur uit te sparen, heeft geen televisie en bespaart ook op internet. "Dat verhaal gaat hier ook rond", weet ze. "Zelfs de internationale pers heeft interesse."

  "Ik ben best wel trots op wat ik bereikt heb. Het schenkt me grote voldoening om op de Olympische Spelen te staan, zeker na al die opofferingen."