• home
 • video
 • pas verschenen

  Is Jean-Marie Pfaff België gunstig gezind bij EK-loting?

  Pfaff is een van de 13 ex-doelmannen die door de UEFA werd uitgenodigd.

  Zondag kennen de Rode Duivels hun tegenstanders voor de voorrondes van het EK in 2016. Voormalig Rode Duivel Jean-Marie Pfaff werd door de UEFA uitgenodigd om een handje te helpen bij de loting.

  Zondag vindt om 12u de EK-loting plaats in Nice. Ex-voetballers Ruud Gullit en Bixente Lizarazu zullen de loting presenteren. Zij zullen worden bijgestaan door dertien Europese ex-doelmannen. Toppers als Peter Schmeichel, Fabien Barthez en Dino Zoff zijn uitgenodigd, maar ook Jean-Marie Pfaff mag de loting in goede banen leiden.

  De Rode Duivels zitten zondag in pot twee en zijn dus geen reekshoofd. De 53 landen worden onderverdeeld in negen poules: acht groepen van zes landen en één groep van vijf landen. De eerste twee landen uit elke poule mogen naar het EK in Frankrijk, net als de beste derde. De acht overige derdes verdelen de laatste vier tickets in play-offs.

  Gastland Frankrijk is uiteraard rechtstreeks geplaatst. Voor het eerst zullen 24 landen deelnemen aan het EK.

  Loting bij Sporza

  Bij Sporza zit u zondag op de eerste rij voor de EK-loting, die u kunt volgen met livestream en tekstverslag.