• home
 • video
 • pas verschenen

  Goud voor Zwitserland, Sauerbreij strandt in achtste finales

  Patrizia Kummer

  Patrizia Kummer (26) heeft Zwitserland een zesde gouden medaille bezorgd in Sotsji. De nummer 1 in de Wereldbeker reuzenslalom was ook de de beste op de Olympische Spelen. Titelverdedigster Nicolien Sauerbreij uit Nederland ging eruit in de achtste finales.

  Patrizia Kummer moest drie tienden later van start gaan dan haar uitdaagster Tomoka Takeuchi in de tweede run van de finale. Een foutje van de Japanse leverde Wereldbekerwinnares Kummer ook olympisch goud op, het zesde al voor Zwitserland in Sotsji.

  Kummer doet in Rusland even goed als snowboarder Iouri Podladtchikov, langlaufer Dario Cologna (2x goud) en skiërs Sandro Viletta en Dominique Gisin.

  Het liet de Russische fans koud. Zij juichten om de bronzen medaille van Aljona Zavarzina (foto). Even later konden ze ook het goud van haar man Vic Wild vieren, een genaturaliseerde Rus.