• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "We willen supporters opnieuw trots maken"

  Gillet: "We hebben de steun van de fans nodig."

  Vrijdagavond speelt Anderlecht met het mes op de keel bij Lokeren. Na de slappe prestaties van de voorbije weken is het meer dan ooit van moeten bij de landskampioen. Dat beseft ook aanvoerder Guillaume Gillet, die nog altijd in de titel gelooft. "Anders zou ik geen goeie kapitein zijn."

  Anderlecht trekt vrijdagavond naar Lokeren, de nummer vijf uit de Jupiler Pro League. Nieuw puntenverlies is uit den boze. "We spelen nog vier belangrijke matchen voor de aanvang van de play-offs", zegt Guillaume Gillet op de Anderlecht-site.

  "Het is belangrijk dat de ploeg zich herpakt en nog zoveel mogelijk punten pakt. Zo kunnen we met een goed gevoel het beslissende deel van de competitie ingaan."

  "Ik hoop om dan het beste Anderlecht terug te zien. De titel? Dat zal niet makkelijk worden, maar ik geloof er in. Als dat niet zo zou zijn, zou ik geen goeie aanvoerder zijn. Het is mijn taak om met andere spelers te praten en ervoor te zorgen dat zij ook blijven geloven in de titel."

  Anderlecht won zondag wel van Bergen, maar na afloop werd enkel gepraat over het vele gefluit op de tribunes. "De supporters weten dat er veel kwaliteit in de ploeg zit en zijn niet blij dat het er niet altijd uitkomt."

  "We mogen niet vergeten dat er enkele sterkhouders vertrokken zijn. Zij zijn vervangen door jongere spelers en het vraagt tijd om het juiste basiselftal te vinden. Het is belangrijk dat we er alles aan doen om onze supporters opnieuw trots te maken, maar daar hebben we hun steun voor nodig", besluit Gillet.